Jermir , Strzyżawa , Fordon , Bydgoszcz , Kujawsko-Pomorskie , hotele bydgoszcz i okolice , motele bydgoszcz , pokoje bydgoszcz i okolice , noclegi bydgoszcz , wesele Bydgoszcz , wesela Bydgoszcz i okolice , wesele Fordon , wesela Fordon i okolice, przyjęcia Bydgoszcz , przyjęcia Fordon , komunie Bydgoszcz , kominie Fordon , przyjęcia komunijne Bydgoszcz , chrzciny Bydgoszcz , chrzciny Fordon , lokale weselne Bydgoszcz i okolice , stypy Bydgoszcz i okolice , stypy Fordon , urodziny Bydgoszcz , rocznice Bydgoszcz , restauracja , restauracje Bydgoszcz i okolice , restauracje Fordon , sale weselne Bydgoszcz okolice , organizacja wesel Bydgoszcz , sylwester , wigilia ,
PRZYKŁADOWE JADŁOSPISY NA ok.15 osób
(jadłospis może być dowolnie zmodyfikowany jakościowo - można zastosować dowolne potrawy z bogatego menu restauracyjnego Jermira i ilościowo na dowolną ilość osób)
Przyjęto w założeniu - ciasto własne oraz ew. alkohol własny
Do kalkulacji przyjęto soki Hortexu lub Fortuny - istnieje możliwość zastosowania tańszych napoi owocowych.
I. Obiad bez lodów
Lp Nr Potrawa Ilp Waga Cena WartC
-------------------------------------------------
7 Napoje założone orientacyjnie
8 sok pomarańczowy 1l (Hortex,Fortuna) 6 1 9.50 57.00
9 sok jabłkowy 1l (Hortex,Fortuna) 4 1 9.50 38.00
10 Pepsi Cola 1l 2 1 9.10 18.20
11 Górska Natura-gazowana 1.5l 1 1 4.70 4.70
12 Górska Natura-niegazowana 1.5l 2 1 4.70 9.40
13 cytryna (plasterek) 10 1 0.40 4.00
14 ....................................
15 rosół z domowym makaronem 15 400 6.20 93.00
16 ....................................
17 Dania na półmiskach
18 ....................................
19 kotlet uzbecki "150" 8 150 13.90 111.20
20 rogal schabowy "150" 7 150 15.90 111.30
21 ....................................
22 udeczko faszer.paszt. w otul.z boczk 5 1 7.30 36.50
23 pieczeń wiep.po hiszp.w sosie 100/80 3 180 11.60 34.80
24 ....................................
25 Pstrąg podzielony na 3 dzwonka
-------------------------------------------------
7 Napoje założone orientacyjnie
8 sok pomarańczowy 1l (Hortex,Fortuna) 6 1 9.50 57.00
9 sok jabłkowy 1l (Hortex,Fortuna) 4 1 9.50 38.00
10 Pepsi Cola 1l 2 1 9.10 18.20
11 Górska Natura-gazowana 1.5l 1 1 4.70 4.70
12 Górska Natura-niegazowana 1.5l 2 1 4.70 9.40
13 cytryna (plasterek) 10 1 0.40 4.00
14 ....................................
15 rosół z domowym makaronem 15 400 6.20 93.00
16 ....................................
17 Dania na półmiskach
18 ....................................
19 kotlet uzbecki "150" 8 150 13.90 111.20
20 rogal schabowy "150" 7 150 15.90 111.30
21 ....................................
22 udeczko faszer.paszt. w otul.z boczk 5 1 7.30 36.50
23 pieczeń wiep.po hiszp.w sosie 100/80 3 180 11.60 34.80
24 ....................................
25 Pstrąg podzielony na 3 dzwonka
26 pstrąg w migdałach 1 300 33.00 33.00
27 ....................................
28 frytki 5 120 4.30 21.50
29 krokiety jermirskie 5 120 5.70 28.50
30 ziemniaki gotowane na parze 7 200 4.90 34.30
31 ....................................
32 sos z pieczeni hiszpańskiej 3
33 sos pieczeniowy 3 100 6.90 20.70
34 sos kalifornijski 3 100 5.90 17.70
35 ....................................
36 bukiet jarzyn (na zimno) 15 120 3.60 54.00
37 ....................................
38 2 Półmiski na ciepło
39 fasolka szpar.z patelni na maśle s b 2 200 6.80 13.60
40 marchewka mł.z patelni na maśle z bu 2 200 7.20 14.40
41 kalafior z patelni na maśle z buł.ta 2 200 9.60 19.20
42 brokuły z patelni na maśle z bułką t 2 200 9.00 18.00
43 ....................................
49 ....................................
50 CIASTO WŁASNE
51 ....................................
52 Na życzenie kawa lub herbata,
27 ....................................
28 frytki 5 120 4.30 21.50
29 krokiety jermirskie 5 120 5.70 28.50
30 ziemniaki gotowane na parze 7 200 4.90 34.30
31 ....................................
32 sos z pieczeni hiszpańskiej 3
33 sos pieczeniowy 3 100 6.90 20.70
34 sos kalifornijski 3 100 5.90 17.70
35 ....................................
36 bukiet jarzyn (na zimno) 15 120 3.60 54.00
37 ....................................
38 2 Półmiski na ciepło
39 fasolka szpar.z patelni na maśle s b 2 200 6.80 13.60
40 marchewka mł.z patelni na maśle z bu 2 200 7.20 14.40
41 kalafior z patelni na maśle z buł.ta 2 200 9.60 19.20
42 brokuły z patelni na maśle z bułką t 2 200 9.00 18.00
43 ....................................
49 ....................................
50 CIASTO WŁASNE
51 ....................................
52 Na życzenie kawa lub herbata,
kawa duża z cukrem (Arabika) 14 200 6.60 92.40
54 śmietanka do kawy mała 10 1 0.90 9.00
55 ....................................
Wartość wszystkich potraw wynosi 894.40 zł. : 15 = ok. 60 zł/osobę
54 śmietanka do kawy mała 10 1 0.90 9.00
55 ....................................
Wartość wszystkich potraw wynosi 894.40 zł. : 15 = ok. 60 zł/osobę
II. Obiad z lodami
Lp Nr Potrawa Ilp Waga Cena WartC
-------------------------------------------------
7 Napoje założone orientacyjnie
8 sok pomarańczowy 1l (Hortex,Fortuna) 6 1 9.50 57.00
9 sok jabłkowy 1l (Hortex,Fortuna) 4 1 9.50 38.00
10 Pepsi Cola 1l 2 1 9.10 18.20
11 Górska Natura-gazowana 1.5l 1 1 4.70 4.70
12 Górska Natura-niegazowana 1.5l 2 1 4.70 9.40
13 cytryna (plasterek) 10 1 0.40 4.00
14 ....................................
15 rosół z domowym makaronem 15 400 6.20 93.00
16 ....................................
17 Dania na półmiskach
18 ....................................
19 kotlet uzbecki "150" 8 150 13.90 111.20
20 rogal schabowy "150" 7 150 15.90 111.30
21 ....................................
22 udeczko faszer.paszt. w otul.z boczk 5 1 7.30 36.50
23 pieczeń wiep.po hiszp.w sosie 100/80 3 180 11.60 34.80
24 ....................................
25 ....................................
26 pstrąg w migdałach 1 300 33.00 33.00
27 ....................................
28 frytki 5 120 4.30 21.50
29 krokiety jermirskie 5 120 5.70 28.50
30 ziemniaki gotowane na parze 7 200 4.90 34.30
31 ....................................
32 sos z pieczeni hiszpańskiej 3
33 sos pieczeniowy 3 100 6.90 20.70
34 sos kalifornijski 3 100 5.90 17.70
35 ....................................
36 bukiet jarzyn (na zimno) 15 120 3.60 54.00
37 ....................................
38 2 Półmiski na ciepło
39 fasolka szpar.z patelni na maśle s b 2 200 6.80 13.60
40 marchewka mł.z patelni na maśle z bu 2 200 7.20 14.40
41 kalafior z patelni na maśle z buł.ta 2 200 9.60 19.20
42 brokuły z patelni na maśle z bułką t 2 200 9.00 18.00
43 ....................................
44 Lody na życzenie
45 lody Manhattan-owocowo waniliowe 15 80 4.10 61.50
46 brzoskwinia do lodów 15 47 0.90 13.50
47 śmietana bita 15 40 2.10 31.50
48 czekolada tarta 15 10 0.60 9.00
49 ....................................
50 CIASTO WŁASNE
51 ....................................
52 Na życzenie kawa lub herbata
53 kawa duża z cukrem (Arabika) 14 200 6.60 92.40
54 śmietanka do kawy mała 10 1 0.90 9.00
55 ....................................
Wartość wszystkich potraw wynosi 1 009.90 zł. : 15 = ok. 68 zł/osobę
-------------------------------------------------
7 Napoje założone orientacyjnie
8 sok pomarańczowy 1l (Hortex,Fortuna) 6 1 9.50 57.00
9 sok jabłkowy 1l (Hortex,Fortuna) 4 1 9.50 38.00
10 Pepsi Cola 1l 2 1 9.10 18.20
11 Górska Natura-gazowana 1.5l 1 1 4.70 4.70
12 Górska Natura-niegazowana 1.5l 2 1 4.70 9.40
13 cytryna (plasterek) 10 1 0.40 4.00
14 ....................................
15 rosół z domowym makaronem 15 400 6.20 93.00
16 ....................................
17 Dania na półmiskach
18 ....................................
19 kotlet uzbecki "150" 8 150 13.90 111.20
20 rogal schabowy "150" 7 150 15.90 111.30
21 ....................................
22 udeczko faszer.paszt. w otul.z boczk 5 1 7.30 36.50
23 pieczeń wiep.po hiszp.w sosie 100/80 3 180 11.60 34.80
24 ....................................
25 ....................................
26 pstrąg w migdałach 1 300 33.00 33.00
27 ....................................
28 frytki 5 120 4.30 21.50
29 krokiety jermirskie 5 120 5.70 28.50
30 ziemniaki gotowane na parze 7 200 4.90 34.30
31 ....................................
32 sos z pieczeni hiszpańskiej 3
33 sos pieczeniowy 3 100 6.90 20.70
34 sos kalifornijski 3 100 5.90 17.70
35 ....................................
36 bukiet jarzyn (na zimno) 15 120 3.60 54.00
37 ....................................
38 2 Półmiski na ciepło
39 fasolka szpar.z patelni na maśle s b 2 200 6.80 13.60
40 marchewka mł.z patelni na maśle z bu 2 200 7.20 14.40
41 kalafior z patelni na maśle z buł.ta 2 200 9.60 19.20
42 brokuły z patelni na maśle z bułką t 2 200 9.00 18.00
43 ....................................
44 Lody na życzenie
45 lody Manhattan-owocowo waniliowe 15 80 4.10 61.50
46 brzoskwinia do lodów 15 47 0.90 13.50
47 śmietana bita 15 40 2.10 31.50
48 czekolada tarta 15 10 0.60 9.00
49 ....................................
50 CIASTO WŁASNE
51 ....................................
52 Na życzenie kawa lub herbata
53 kawa duża z cukrem (Arabika) 14 200 6.60 92.40
54 śmietanka do kawy mała 10 1 0.90 9.00
55 ....................................
Wartość wszystkich potraw wynosi 1 009.90 zł. : 15 = ok. 68 zł/osobę
III. Obiad z lodami + zakąski + źurek
Lp Nr Potrawa Ilp Waga Cena WartC
-------------------------------------------------
7 Napoje założone orientacyjnie
8 sok pomarańczowy 1l (Hortex,Fortuna) 6 1 9.50 57.00
9 sok jabłkowy 1l (Hortex,Fortuna) 4 1 9.50 38.00
10 Pepsi Cola 1l 2 1 9.10 18.20
11 Górska Natura-gazowana 1.5l 1 1 4.70 4.70
12 Górska Natura-niegazowana 1.5l 2 1 4.70 9.40
13 cytryna (plasterek) 10 1 0.40 4.00
14 ....................................
15 rosół z domowym makaronem 15 400 6.20 93.00
16 ....................................
17 Dania na półmiskach
18 ....................................
19 kotlet uzbecki "150" 8 150 13.90 111.20
20 rogal schabowy "150" 7 150 15.90 111.30
21 ....................................
22 udeczko faszer.paszt. w otul.z boczk 5 1 7.30 36.50
23 pieczeń wiep.po hiszp.w sosie 100/80 3 180 11.60 34.80
24 ....................................
25 ....................................
26 pstrąg w migdałach 1 300 33.00 33.00
27 ....................................
28 frytki 5 120 4.30 21.50
29 krokiety jermirskie 5 120 5.70 28.50
30 ziemniaki gotowane na parze 7 200 4.90 34.30
31 ....................................
32 sos z pieczeni hiszpańskiej 3
33 sos pieczeniowy 3 100 6.90 20.70
34 sos kalifornijski 3 100 5.90 17.70
35 ....................................
36 bukiet jarzyn (na zimno) 15 120 3.60 54.00
37 ....................................
38 2 Półmiski na ciepło
39 fasolka szpar.z patelni na maśle s b 2 200 6.80 13.60
40 marchewka mł.z patelni na maśle z bu 2 200 7.20 14.40
41 kalafior z patelni na maśle z buł.ta 2 200 9.60 19.20
42 brokuły z patelni na maśle z bułką t 2 200 9.00 18.00
43 ....................................
44 Lody na życzenie
45 lody Manhattan-owocowo waniliowe 15 80 4.10 61.50
46 brzoskwinia do lodów 15 47 0.90 13.50
47 śmietana bita 15 40 2.10 31.50
48 czekolada tarta 15 10 0.60 9.00
49 ....................................
50 CIASTO WŁASNE
51 ....................................
52 Na życzenie kawa lub herbata
53 kawa duża z cukrem (Arabika) 14 200 6.60 92.40
54 śmietanka do kawy mała 10 1 0.90 9.00
55 ....................................
56 1 półmisek
57 pierś indyka w galarecie 50g/50g 4 100 8.00 32.00
58 1 półmisek
59 szparagi w szynce w galarecie 50/50g 8 100 6.30 50.40
60 1 półmisek
61 schab w galarecie 50g/50g 4 100 8.80 35.20
62 1 półmisek
63 szynka w galarecie 40g/50g 8 90 5.10 40.80
64 1 półmisek
65 "szynka po rusku" 20g/30g/50g 8 100 4.20 33.60
66 1 miska
67 sałatka a la gyros 1 1050 37.80 37.80
68 ....................................
69 chleb wiejski 8 100 1.10 8.80
70 masło 6 20 1.50 9.00
71 ketchup 2 20 1.20 2.40
72 Na życzenie
73 żurek staropolski 15 200 6.50 97.50
74 ....................................
Wartość wszystkich potraw wynosi 1 357.40 zł : 15 = ok. 90 zł/osobę
-------------------------------------------------
7 Napoje założone orientacyjnie
8 sok pomarańczowy 1l (Hortex,Fortuna) 6 1 9.50 57.00
9 sok jabłkowy 1l (Hortex,Fortuna) 4 1 9.50 38.00
10 Pepsi Cola 1l 2 1 9.10 18.20
11 Górska Natura-gazowana 1.5l 1 1 4.70 4.70
12 Górska Natura-niegazowana 1.5l 2 1 4.70 9.40
13 cytryna (plasterek) 10 1 0.40 4.00
14 ....................................
15 rosół z domowym makaronem 15 400 6.20 93.00
16 ....................................
17 Dania na półmiskach
18 ....................................
19 kotlet uzbecki "150" 8 150 13.90 111.20
20 rogal schabowy "150" 7 150 15.90 111.30
21 ....................................
22 udeczko faszer.paszt. w otul.z boczk 5 1 7.30 36.50
23 pieczeń wiep.po hiszp.w sosie 100/80 3 180 11.60 34.80
24 ....................................
25 ....................................
26 pstrąg w migdałach 1 300 33.00 33.00
27 ....................................
28 frytki 5 120 4.30 21.50
29 krokiety jermirskie 5 120 5.70 28.50
30 ziemniaki gotowane na parze 7 200 4.90 34.30
31 ....................................
32 sos z pieczeni hiszpańskiej 3
33 sos pieczeniowy 3 100 6.90 20.70
34 sos kalifornijski 3 100 5.90 17.70
35 ....................................
36 bukiet jarzyn (na zimno) 15 120 3.60 54.00
37 ....................................
38 2 Półmiski na ciepło
39 fasolka szpar.z patelni na maśle s b 2 200 6.80 13.60
40 marchewka mł.z patelni na maśle z bu 2 200 7.20 14.40
41 kalafior z patelni na maśle z buł.ta 2 200 9.60 19.20
42 brokuły z patelni na maśle z bułką t 2 200 9.00 18.00
43 ....................................
44 Lody na życzenie
45 lody Manhattan-owocowo waniliowe 15 80 4.10 61.50
46 brzoskwinia do lodów 15 47 0.90 13.50
47 śmietana bita 15 40 2.10 31.50
48 czekolada tarta 15 10 0.60 9.00
49 ....................................
50 CIASTO WŁASNE
51 ....................................
52 Na życzenie kawa lub herbata
53 kawa duża z cukrem (Arabika) 14 200 6.60 92.40
54 śmietanka do kawy mała 10 1 0.90 9.00
55 ....................................
56 1 półmisek
57 pierś indyka w galarecie 50g/50g 4 100 8.00 32.00
58 1 półmisek
59 szparagi w szynce w galarecie 50/50g 8 100 6.30 50.40
60 1 półmisek
61 schab w galarecie 50g/50g 4 100 8.80 35.20
62 1 półmisek
63 szynka w galarecie 40g/50g 8 90 5.10 40.80
64 1 półmisek
65 "szynka po rusku" 20g/30g/50g 8 100 4.20 33.60
66 1 miska
67 sałatka a la gyros 1 1050 37.80 37.80
68 ....................................
69 chleb wiejski 8 100 1.10 8.80
70 masło 6 20 1.50 9.00
71 ketchup 2 20 1.20 2.40
72 Na życzenie
73 żurek staropolski 15 200 6.50 97.50
74 ....................................
Wartość wszystkich potraw wynosi 1 357.40 zł : 15 = ok. 90 zł/osobę
Jermir , Strzyżawa , Fordon , Bydgoszcz , Kujawsko-Pomorskie , hotele bydgoszcz i okolice , motele bydgoszcz , pokoje bydgoszcz i okolice , noclegi bydgoszcz , wesele Bydgoszcz , wesela Bydgoszcz i okolice , wesele Fordon , wesela Fordon i okolice, przyjęcia Bydgoszcz , przyjęcia Fordon , komunie Bydgoszcz , kominie Fordon , przyjęcia komunijne Bydgoszcz , chrzciny Bydgoszcz , chrzciny Fordon , lokale weselne Bydgoszcz i okolice , stypy Bydgoszcz i okolice , stypy Fordon , urodziny Bydgoszcz , rocznice Bydgoszcz , restauracja , restauracje Bydgoszcz i okolice , restauracje Fordon , sale weselne Bydgoszcz okolice , organizacja wesel Bydgoszcz , sylwester , wigilia ,