czynne 8:00-20:00
GPS N, E
53.13495440476367, 18.18359613418579
048 - 52-381-74-54
pgh@jermir.bydgoszcz.pl
Polski
  • O OBIEKCIE
  • WIRTUALNE 3D
  • RESTAURACJA - GASTRONOMIA
  • HOTEL-pokoje gościnne-noclegi
  • RECENZJE
  • FOTOGALERIA
  • KONTAKT
  • REKREACJA
RESTAURACJA - GASTRONOMIA
1. INFORMACJE OGÓLNE
  • ....MENU RESTAURACYJNE
  • 2. PÓŁMISKI
  • 3. WESELA
  • 4. STYPY
  • ....JADŁOSPISY STYPY
  • 5. PRZYJĘCIA KOMUNIJNE
  • ....jadłospisy komunijne
  • 6. CHRZCINY
  • ......jadłospisy chrzciny
  • 7. URODZINY. ROCZNICE, WIGILIE, SYLWESTER itp.
  • 8. wesele Bydgoszcz

 Jermir , Strzyżawa , Fordon , Bydgoszcz , Kujawsko-Pomorskie , hotele bydgoszcz i okolice , motele bydgoszcz , pokoje bydgoszcz i okolice , noclegi bydgoszcz , wesele Bydgoszcz , wesela Bydgoszcz i okolice , wesele Fordon , wesela Fordon i okolice, przyjęcia Bydgoszcz , przyjęcia Fordon , komunie Bydgoszcz , kominie Fordon , przyjęcia komunijne Bydgoszcz , chrzciny Bydgoszcz , chrzciny Fordon , lokale weselne Bydgoszcz i okolice , stypy Bydgoszcz i okolice , stypy Fordon , urodziny Bydgoszcz , rocznice Bydgoszcz , restauracja , restauracje Bydgoszcz i okolice , restauracje Fordon , sale weselne Bydgoszcz okolice , organizacja wesel Bydgoszcz , sylwester , wigilia ,   
PRZYKŁADOWE JADŁOSPISY (całodzienne) KOMUNIJNE - od 100 zł /osobę
 Jadłospisy uaktualnione  01,09,2011r

I.
 Lp   Nr  Potrawa                                             Ilp Waga  Cena  WartC
-------------------------------------------------
  1     Przyjęcie - 20 osób                
  2     Wersja z 1,5 porcji mięsa / osobę,
        godz   .      max 22.00            
  4                                        
  5     piramida z owocami różnymi                    1    4 65.10  65.10
  6     ....................................
  7     Napoje założone orientacyjnie      
  8     sok pomarańczowy 1l (Hortex,Fortuna)   6    1  9.50  57.00
  9     sok jabłkowy 1l (Hortex,Fortuna)              3    1  9.50  28.50
 10     Pepsi Cola 1l                                          2    1  9.10  18.20
 11     Górska Natura-gazowana 1.5l                2    1  4.70   9.40
 12     Górska Natura-niegazowana 1.5l            2    1  4.70   9.40
 13     cytryna (plasterek)                                10    1  0.40   4.00
 14     ....................................
 15     rosół z domowym makaronem                20  400  6.20 124.00
 16     ....................................
 17     Dania na półmiskach                
 18     ....................................
 19     kotlet uzbecki "150"                             10  150 13.90 139.00
 20     rogal schabowy "150"                          10  150 15.90 159.00
 21     ....................................
 22     udeczko faszer.paszt. w otul.z boczk     7    1  7.30  51.10
 23     pieczeń wiep.po hiszp.w sosie 100/80   3  180 11.60  34.80
 25     ....................................
 26     Podzielony na 3 dzwonka            
 27     pstrąg w migdałach                               1  300 33.00  33.00
 28     ....................................
 29     frytki                                                      8  120  4.30  34.40
 30     krokiety jermirskie                                 6  120  5.70  34.20
 31     ziemniaki gotowane na parze              10  200  4.90  49.00
 32     ....................................
 33     sos pieczeniowy z pieczeni                    3 po
 34     sos pieczeniowy                                    3  100  6.90  20.70
 35     sos kalifornijski                                     3  100  5.90  17.70
 36     ....................................
 37     bukiet jarzyn (na zimno)                      20  120  3.60  72.00
 38     ....................................
 39     2 Półmiski na ciepło               
 40     fasolka szpar.z patelni na maśle s b      2  200  6.80  13.60
 41     marchewka mł.z patelni na maśle z bu   2  200  7.20  14.40
 42     kalafior z patelni na maśle z buł.ta         2  200  9.60  19.20
 43     brokuły z patelni na maśle z bułką t       2  200  9.00  18.00
 44     ....................................
 45     DESER - na życzenie                
 46     lody Manhattan-owocowo waniliowe      20   80  4.10  82.00
 47     brzoskwinia do lodów                            20   47  0.90  18.00
 48     śmietana bita                                        20   40  2.10  42.00
 49     czekolada tarta                                     20   10  0.60  12.00
 50     ....................................
 51     CIASTO WŁASNE                      
 52     ....................................
 53     Na życzenie kawa lub herbata       
 54     kawa duża z cukrem (Arabika)             18  200  6.60 118.80
 55     śmietanka do kawy mała                      12    1  0.90  10.80
 56     ....................................
 58     ....................................
 59     KOLACJA                            
 60     ....................................
 61     deska serów                                          2  700 74.50 149.00
 62     ....................................
 63     1 półmisek                         
 64     pierś indyka w galarecie     50g/50g      3  100  8.00  24.00
 65     szparagi w szynce w galarecie 50/50g   6  100  6.30  37.80
 66     ....................................
 67     1 półmisek                         
 68     schab w galarecie 50g/50                      3  100  8.80  26.40
 69     szynka w galarecie 40g/50g                   6   80  4.50  27.00
 70     ....................................
 71     1 półmisek                         
 72     "szynka po rusku" 20g/30g/50g              8  100  4.20  33.60
 73     ....................................
 74     1półmisek                          
 75     pstrąg w galarecie 50g/50g                    7  100  7.70  53.90
 76     filety z dorsza w galarecie 50/50g           7  100  6.70  46.90
 77     ....................................
 78     2 m.półmiski                       
 79     surówka z pomidorów z cebulą               2  100  2.80   5.60
 80     ogórki świeże obrane                             2  100  2.50   5.00
 81     ....................................
 82     1 m. półmiski                      
 83     kiełbasa "Jeremiego"                            .5  100  5.40   2.70
 84     salami kujawskie                                   .5  100  9.00   4.50
 85     kabanosy                                              .5  100  7.40   3.70
 86     szynka wieprzowa konserwowa             .5  100  5.40   2.70
 87     polędwica wędzona-wieprzowa             .5  100 10.10   5.05
 88     pasztet                                                 .5  100  6.10   3.05
 89     ....................................
 90     1 miska                            
 91     sałatka a la gyros                                 1 1050 37.80  37.80
 92     ....................................
 93     2 miseczki                         
 94     sałatka z sałaty z serem Feta i oliw       2  500 17.80  35.60
 95     ....................................
 96     ....................................
 97     chleb wiejski                                       12  100  1.10  13.20
 98     masło                                                   6   20  1.50   9.00
 99     ....................................
100     chrzan tarty                                        2   20  1.40   2.80
101     musztarda                                          2   20  1.00   2.00
102     ketchup                                             2   20  1.20   2.40
103     ....................................
104     ....................................
105     Na życzenie                        
106     żurek staropolski                               18  200  6.50 117.00
107     ....................................
111     ....................................

             Wartość wszystkich potraw wynosi   1 960.00 zł : 20 = ok. 100 zł / osobę  


II.
 Lp   Nr  Potrawa                                             Atr  Ilp Waga  Cena  WartC 
--------------------------------------------------------------------------------
  1     Przyjęcie - 20 osób                                ....
  2     Wersja z 2,0 porcji mięsa / osobę       ....
  3     godz   .      max 22.00                              ....
  4                                                                      ....
  5     piramida z owocami różnymi                 ....    1    4 65.10  65.10     
  6     .................................... ....
  7     Napoje założone orientacyjnie              ....
  8     sok pomarańczowy 1l (Hortex,Fortuna) ....    6    1  9.50  57.00    
  9     sok jabłkowy 1l (Hortex,Fortuna)            ....    4    1  9.50  38.00    
 10     Pepsi Cola 1l                                             ....    2    1  9.10  18.20    
 11     Górska Natura-gazowana 1.5l                 ....    2    1  4.70   9.40    
 12     Górska Natura-niegazowana 1.5l           ....    2    1  4.70   9.40    
 13     cytryna (plasterek)                                   ....   10    1  0.40   4.00   
 14     .................................... ....
 15     rosół z domowym makaronem                ....   20  400  6.20 124.00  
 16     .................................... ....
 17     Dania na półmiskach                                 ....
 18     .................................... ....
 19     kotlet uzbecki "150"                                  ....   10  150 13.90 139.00  
 20     rogal schabowy "150"                               ....   10  150 15.90 159.00  
 21     .................................... ....
 22     udeczko faszer.paszt. w otul.z boczk      ....    8    1  7.30  58.40  
 23     pieczeń wiep.po hiszp.w sosie 100/80     ....    2  180 11.60  23.20  
 24     zraz wołowy zawij.w sosie wła.120/80       ....    7  200 20.40 142.80  
 25     .................................... ....
 26     Podzielony na 3 dzwonka                           ....
 27     pstrąg w migdałach                                     ....    2  300 33.00  66.00  
 28     .................................... ....
 29     frytki                                                              ....    8  120  4.30  34.40   
 30     krokiety jermirskie                                      ....    6  120  5.70  34.20   
 31     ziemniaki gotowane na parze                    ....   10  200  4.90  49.00  
 32     .................................... ....
 33     sos pieczeniowy z pieczeni      3 po          ....
 34     sos pieczeniowy                                          ....    3  100  6.90  20.70   
 35     sos kalifornijski                                           ....    3  100  5.90  17.70   
 36     .................................... ....
 37     bukiet jarzyn (na zimno)                             ....   20  120  3.60  72.00  
 38     .................................... ....
 39     2 Półmiski na ciepło                 ....
 40     fasolka szpar.z patelni na maśle s b        ....    2  200  6.80  13.60   
 41     marchewka mł.z patelni na maśle z bu     ....    2  200  7.20  14.40   
 42     kalafior z patelni na maśle z buł.ta           ....    2  200  9.60  19.20  
 43     brokuły z patelni na maśle z bułką t         ....    2  200  9.00  18.00   
 44     .................................... ....
 45     DESER - na życzenie                  ....
 46     lody Manhattan-owocowo waniliowe       ....   20   80  4.10  82.00  
 47     brzoskwinia do lodów                                 ....   20   47  0.90  18.00   
 48     śmietana bita                                               ....   20   40  2.10  42.00   
 49     czekolada tarta                                             ....   20   10  0.60  12.00   
 50     .................................... ....
 51     CIASTO WŁASNE                        ....
 52     .................................... ....
 53     Na życzenie kawa lub herbata                    ....
 54     kawa duża z cukrem (Arabika)                    ....   18  200  6.60 118.80  
 55     śmietanka do kawy mała                              ....   12    1  0.90  10.80   
 56     .................................... ....
 58     .................................... ....
 59     KOLACJA                              ....
 60     .................................... ....
 61     deska serów                                                 ....    2  700 74.50 149.00  
 62     .................................... ....
 63     1 półmisek                           ....
 64     pierś indyka w galarecie     50g/50g             ....    3  100  8.00  24.00   
 65     szparagi w szynce w galarecie 50/50g          ....    6  100  6.30  37.80   
 66     .................................... ....
 67     1 półmisek                           ....
 68     schab w galarecie 50g/50g                            ....    3  100  8.80  26.40   
 69     szynka w galarecie 40g/50g                          ....    6   80  4.50  27.00   
 70     .................................... ....
 71     1 półmisek                           ....
 72     "szynka po rusku" 20g/30g/50g                    ....    8  100  4.20  33.60   
 73     .................................... ....
 74     1półmisek                            ....
 75     pstrąg w galarecie 50g/50g                           ....    7  100  7.70  53.90   
 76     filety z dorsza w galarecie 50/50g                 ....    7  100  6.70  46.90   
 77     .................................... ....
 78     2 m.półmiski                         ....
 79     surówka z pomidorów z cebulą                     ....    2  100  2.80   5.60   
 80     ogórki świeże obrane                                     ....    2  100  2.50   5.00   
 81     .................................... ....
 82     1 m. półmiski                        ....
 83     kiełbasa "Jeremiego"                                     ....   .5  100  5.40   2.70   
 84     salami kujawskie                                             ....   .5  100  9.00   4.50    
 85     kabanosy                                                          ....   .5  100  7.40   3.70    
 86     szynka wieprzowa konserwowa                     ....   .5  100  5.40   2.70    
 87     polędwica wędzona-wieprzowa                     ....   .5  100 10.10   5.05    
 88     pasztet                                                              ....   .5  100  6.10   3.05    
 89     .................................... ....
 90     1 miska                              ....
 91     sałatka a la gyros                                            ....    1 1050 37.80  37.80  
 92     .................................... ....
 93     2 miseczki                           ....
 94     sałatka z sałaty z serem Feta i oliw               ....    2  500 17.80  35.60  
 95     .................................... ....
 96     .................................... ....
 97     chleb wiejski                                                   ....   12  100  1.10  13.20  
 98     masło                                                                ....    6   20  1.50   9.00   
 99     .................................... ....
100     chrzan tarty                                                    ....    2   20  1.40   2.80    
101     musztarda                                                       ....    2   20  1.00   2.00   
102     ketchup                                                          ....    2   20  1.20   2.40   
103     .................................... ....
104     .................................... ....
105     Na życzenie                          ....
106     żurek staropolski                                          ....   18  200  6.50 117.00  
107     .................................... .... 
                      Wartość wszystkich potraw wynosi   2141.00 zł : 20 osób = ok. 110 zł / osobę



III.
 Lp   Nr  Potrawa                                                        Atr  Ilp Waga  Cena  WartC 
----------------------------------     ----------------------------------------------
  1     Przyjęcie - 20 osób                                           ....
  2     Wersja LUX  2,5 porcji mięsa/osobę               ....
  3     + wzbogacona kolacja                  
                    ....
  4     godz   .      max 22.00                                         ....
  5                                                                                 ....
  6     piramida z owocami różnymi                            ....    2    4 65.10 130.20     
  7     .................................... ....
  8     Napoje założone orientacyjnie                         ....
  9     sok pomarańczowy 1l (Hortex,Fortuna)           ....    6    1  9.50  57.00     
 10     sok jabłkowy 1l (Hortex,Fortuna)                     ....    4    1  9.50  38.00     
 11     Pepsi Cola 1l                                                       ....    2    1  9.10  18.20     
 12     Górska Natura-gazowana 1.5l                          ....    2    1  4.70   9.40     
 13     Górska Natura-niegazowana 1.5l                     ....    2    1  4.70   9.40     
 14     cytryna (plasterek)                                             ....   10    1  0.40   4.00    
 15     .................................... ....
 16     rosół z domowym makaronem                         ....   20  400  6.20 124.00  
 17     .................................... ....
 18     Dania na półmiskach                                         ....
 19     .................................... ....
 20     kotlet uzbecki "150"                                          ....   10  150 13.90 139.00  
 21     rogal schabowy "150"                                       ....   10  150 15.90 159.00  
 22     .................................... ....
 23     udeczko faszer.paszt. w otul.z boczk             ....   10    1  7.30  73.00  
 24     pieczeń wiep.po hiszp.w sosie 100/80           ....    4  180 11.60  46.40 
 25     zraz wołowy zawij.w sosie wła.120/80             ....    8  200 20.40 163.20  
 26     szaszłyk z indyka z grilla                                  ....    6  190 20.10 120.60  
 27     .................................... ....
 28     Podzielony na 3 dzwonka                                ....
 29     pstrąg w migdałach                                          ....    2  300 33.00  66.00   
 30     ....................................                                       ....
 31     frytki                                                                  ....    8  120  4.30  34.40  
 32     krokiety jermirskie                                           ....    6  120  5.70  34.20 
 33     ziemniaki gotowane na parze                        ....   10  200  4.90  49.00  
 34     .................................... ....
 35     sos pieczeniowy z pieczeni      3 po              ....
 36     sos pieczeniowy                                              ....    3  100  6.90  20.70  
 37     sos kalifornijski                                               ....    3  100  5.90  17.70  
 38     ....................................                                       ....
 39     bukiet jarzyn (na zimno)                                  ....   20  120  3.60  72.00  
 40     ....................................                                       ....
 41     2 Półmiski na ciepło                                        ....
 42     fasolka szpar.z patelni na maśle s b              ....    2  200  6.80  13.60   
 43     marchewka mł.z patelni na maśle z bu           ...    2  200  7.20  14.40   
 44     kalafior z patelni na maśle z buł.ta                ....    2  200  9.60  19.20   
 45     brokuły z patelni  na maśle z bułką t             ....    2  200  9.00  18.00   
 46     ....................................                                       ....
 47     DESER - na życzenie                                        ....
 48     lody Manhattan-owocowo waniliowe            ....   20   80  4.10  82.00  
 49     brzoskwinia do lodów                                     ....   20   47  0.90  18.00   
 50     śmietana bita                                                   ....   20   40  2.10  42.00   
 51     czekolada tarta                                                ....   20   10  0.60  12.00   
 52     ....................................                                      ....
 53     CIASTO WŁASNE                                              ....
 54     ....................................                                      ....
 55     Na życzenie kawa lub herbata                       ....
 56     kawa duża z cukrem (Arabika)                       ....   18  200  6.60 118.80  
 57     śmietanka do kawy mała                                ....   12    1  0.90  10.80   
 58     ....................................                                      ....
 60     ....................................                                      ....
 61     KOLACJA                                                          ....
 62     ....................................                                      ....
 63     deska serów                                                    ....    2  700 74.50 149.00  
 64     ....................................                                      ....
 65     1 półmisek                                                       ...
 66     pierś indyka w galarecie     50g/50g             ....    3  100  8.00  24.00  
 67     szparagi w szynce w galarecie 50/50g         ....    6  100  6.30  37.80  
 68     .................................... ....
 69     1 półmisek                                                       ....
 70     schab w galarecie 50g/50g                            ....    3  100  8.80  26.40 
 71     szynka w galarecie 40g/50g                          ....    6   80  4.50  27.00  
 72     ....................................                                      ....
 73     2 półmisek                           ....
 74     "szynka po rusku" 20g/30g/50g                    ....   16  100  4.20  67.20 
 75     .................................... ....
 76     1półmisek                            ....
 77     pstrąg w galarecie 50g/50g                          ....    7  100  7.70  53.90 
 78     filety z dorsza w galarecie 50/50g                ....    7  100  6.70  46.90  
 79     .................................... ....
 80     2 m.półmiski                         ....
 81     surówka z pomidorów z cebulą                    ....    2  100  2.80   5.60  
 82     ogórki świeże obrane                                    ....    2  100  2.50   5.00  
 83     .................................... ....
 84     1 m. półmiski                        ....
 85     kiełbasa "Jeremiego"                                    ....   .5  100  5.40   2.70   
 86     salami kujawskie                                            ....   .5  100  9.00   4.50   
 87     kabanosy                                                         ....   .5  100  7.40   3.70   
 88     szynka wieprzowa konserwowa                   ....   .5  100  5.40   2.70    
 89     polędwica wędzona-wieprzowa                   ....   .5  100 10.10   5.05   
 90     pasztet                                                            ....   .5  100  6.10   3.05    
 91     .................................... ....
 92     2 miski                              ....
 93     sałatka a la gyros                                           ....    2 1050 37.80  75.60 
 94     .................................... ....
 95     2 miseczki                                                       ....
 96     sałatka z sałaty z serem Feta i oliw              ....    2  500 17.80  35.60 
 97     .................................... ....
 98     .................................... ....
 99     chleb wiejski                                                  ....   12  100  1.10  13.20 
100     masło                                                             ....    6   20  1.50   9.00  
101     .................................... ....
102     chrzan tarty                                                   ....    2   20  1.40   2.80   
103     musztarda                                                     ....    2   20  1.00   2.00   
104     ketchup                                                        ....    2   20  1.20   2.40    
105     .................................... ....
108     .................................... ....
110     parówka z serem-w szynce zapiekane      ....   20   75  7.80 156.00  
111     barszcz czerwony                                        ....   20  200  3.80  76.00  
112     .................................... .... 
                      Wartość wszystkich potraw wynosi   2 571.30 zł : 20 = ok. 130 zł/osobę

        Uwaga: Na kolację można przyjąć wiele innych wersji potraw jak:
               - boeuf strogonow czy np indyk pieczony w całości itp.  


        Jadłospisy uaktualnione  01,09,2011r

 
 Jermir , Strzyżawa , Fordon , Bydgoszcz , Kujawsko-Pomorskie , hotele bydgoszcz i okolice , motele bydgoszcz , pokoje bydgoszcz i okolice , noclegi bydgoszcz , wesele Bydgoszcz , wesela Bydgoszcz i okolice , wesele Fordon , wesela Fordon i okolice, przyjęcia Bydgoszcz , przyjęcia Fordon , komunie Bydgoszcz , kominie Fordon , przyjęcia komunijne Bydgoszcz , chrzciny Bydgoszcz , chrzciny Fordon , lokale weselne Bydgoszcz i okolice , stypy Bydgoszcz i okolice , stypy Fordon , urodziny Bydgoszcz , rocznice Bydgoszcz , restauracja , restauracje Bydgoszcz i okolice , restauracje Fordon , sale weselne Bydgoszcz okolice , organizacja wesel Bydgoszcz , sylwester , wigilia ,  

RESTAURACJA - GASTRONOMIA MENU - ....jadłospisy komunijne


  • |
  • O OBIEKCIE|
  • WIRTUALNE 3D |
  • RESTAURACJA - GASTRONOMIA|
  • HOTEL-pokoje gościnne-noclegi|
  • RECENZJE|
  • FOTOGALERIA|
  • KONTAKT|
  • REKREACJA|

jermir,   hotel,   restauracja,   motel,   zajazd,   turystyka,   pokój,   noclegi,   nocleg,   pokoje,   zajazdy,   motele,   hotele,   restauracje,   przyjęcie,   przyjęcia,   komunijne,   chrzciny,   stypa,   stypy,   bankiety,   obiady weselne,   Zimmers,   uroczystości rodzinne,   Kujawsko-Pomorskie,   bydgoski,   Bydgoszcz,   Toruń,   Strzyżawa,   Fordon,   rooms,   motels,   restaurant,   restaurants,   hotels,   Strzyzawa,   Быдгощ,   Ермир,   Куявско-Поморские,   гостиница,   ресторан,   квартира,   gastronomia,   urodziny,   kuchnia polska,   wigilia,   okolice Bydgoszczy,   okolice Fordonu,   urodziny,   urodzinowe,   imieniny,   imieninowe,   rocznice,   noclegi Bydgoszcz,   pokoje Bydgoszcz,   hotele Bydgoszcz,   wesele w Bydgoszczy,   przyjęcia komunijne Bydgoszcz,   przyjęcia komunijne w Bydgoszczy,   przyjęcia komunijne Fordon,   przyjęcia komunijne w Fordonie,   chrzciny Bydgoszcz,   chrzciny w Bydgoszczy,   chrzciny Fordon,   chrzciny w Fordonie,   stypa Bydgoszcz,   stypy Bydgoszcz,   stypa w Bydgoszczy,   stypy w Bydgoszczy,   stypa Fordon,   stypy Fordon,   stypa w Fordonie,   stypy w Fordonie,   Bydgoszcz przyjęcia,   Bydgoszcz chrzciny,   Fordon przyjęcia komunijne,   Fordon chrzciny,   Fordon stypy,   Bydgoszcz i okolice,   sale bankietowe,   tanie noclegi,   pokoje Fordon,   noclegi Fordon,   hotele Fordon,   hotel Fordon,   pokoje Bydgoszcz,   noclegi Bydgoszcz,   hotel Bydgoszcz,   hotele w Bydgoszczy,   motele Bydgoszcz,   motele w Bydgoszczy,   hotele w Fordonie,   motel Fordon,   hotele w okolicy Bydgoszczy,   motele w okolicach Bydgoszczy,   zajazd Bydgoszcz,   zajazdy w Bydgoszczy,   hotele w okolicy Fordonu,   komunie,   okolice bydgoszczy,   Bydgoszcz wesela,   przyjęcia , komunie , Bydgoszcz,   Bydgoszcz przyjęcia komunijne,   chrzciny Bydgoszcz,   Bydgoszcz stypy , stypy Bydgoszcz,   Bydgoszcz urodziny , urodziny Bydgoszcz ,   Bydgoszcz hotele,   Bydgoszcz hotel ,   Bydgoszcz pokoje,   pokój Bydgoszcz , Bydgoszcz pokój,   Bydgoszcz noclegi,   motel Bydgoszcz,   Bydgoszcz motele,   Bydgoszcz zajazdy , zajazd Bydgoszcz,   Bydgoszcz restauracje , restauracja Bydgoszcz,   restauracje Bydgoszcz , Bydgoszcz restauracja,  

Copyright (c) 2009 Nixus Development
Ilość odwiedzin: 1333155