Jermir , Strzyżawa , Fordon , Bydgoszcz , Kujawsko-Pomorskie , hotele bydgoszcz i okolice , motele bydgoszcz , pokoje bydgoszcz i okolice , noclegi bydgoszcz , wesele Bydgoszcz , wesela Bydgoszcz i okolice , wesele Fordon , wesela Fordon i okolice, przyjęcia Bydgoszcz , przyjęcia Fordon , komunie Bydgoszcz , kominie Fordon , przyjęcia komunijne Bydgoszcz , chrzciny Bydgoszcz , chrzciny Fordon , lokale weselne Bydgoszcz i okolice , stypy Bydgoszcz i okolice , stypy Fordon , urodziny Bydgoszcz , rocznice Bydgoszcz , restauracja , restauracje Bydgoszcz i okolice , restauracje Fordon , sale weselne Bydgoszcz okolice , organizacja wesel Bydgoszcz , sylwester , wigilia ,
PRZYKŁADOWE JADŁOSPISY (całodzienne) KOMUNIJNE - od 100 zł /osobę
Jadłospisy uaktualnione 01,09,2011r
I.
Lp Nr Potrawa Ilp Waga Cena WartC
-------------------------------------------------
1 Przyjęcie - 20 osób
2 Wersja z 1,5 porcji mięsa / osobę,
godz . max 22.00
4
5 piramida z owocami różnymi 1 4 65.10 65.10
6 ....................................
7 Napoje założone orientacyjnie
8 sok pomarańczowy 1l (Hortex,Fortuna) 6 1 9.50 57.00
9 sok jabłkowy 1l (Hortex,Fortuna) 3 1 9.50 28.50
10 Pepsi Cola 1l 2 1 9.10 18.20
11 Górska Natura-gazowana 1.5l 2 1 4.70 9.40
12 Górska Natura-niegazowana 1.5l 2 1 4.70 9.40
13 cytryna (plasterek) 10 1 0.40 4.00
14 ....................................
15 rosół z domowym makaronem 20 400 6.20 124.00
16 ....................................
17 Dania na półmiskach
18 ....................................
19 kotlet uzbecki "150" 10 150 13.90 139.00
20 rogal schabowy "150" 10 150 15.90 159.00
21 ....................................
22 udeczko faszer.paszt. w otul.z boczk 7 1 7.30 51.10
23 pieczeń wiep.po hiszp.w sosie 100/80 3 180 11.60 34.80
25 ....................................
26 Podzielony na 3 dzwonka
27 pstrąg w migdałach 1 300 33.00 33.00
28 ....................................
29 frytki 8 120 4.30 34.40
30 krokiety jermirskie 6 120 5.70 34.20
31 ziemniaki gotowane na parze 10 200 4.90 49.00
32 ....................................
33 sos pieczeniowy z pieczeni 3 po
34 sos pieczeniowy 3 100 6.90 20.70
35 sos kalifornijski 3 100 5.90 17.70
36 ....................................
37 bukiet jarzyn (na zimno) 20 120 3.60 72.00
38 ....................................
39 2 Półmiski na ciepło
40 fasolka szpar.z patelni na maśle s b 2 200 6.80 13.60
41 marchewka mł.z patelni na maśle z bu 2 200 7.20 14.40
42 kalafior z patelni na maśle z buł.ta 2 200 9.60 19.20
43 brokuły z patelni na maśle z bułką t 2 200 9.00 18.00
44 ....................................
45 DESER - na życzenie
46 lody Manhattan-owocowo waniliowe 20 80 4.10 82.00
47 brzoskwinia do lodów 20 47 0.90 18.00
48 śmietana bita 20 40 2.10 42.00
49 czekolada tarta 20 10 0.60 12.00
50 ....................................
51 CIASTO WŁASNE
52 ....................................
53 Na życzenie kawa lub herbata
54 kawa duża z cukrem (Arabika) 18 200 6.60 118.80
55 śmietanka do kawy mała 12 1 0.90 10.80
56 ....................................
58 ....................................
59 KOLACJA
60 ....................................
61 deska serów 2 700 74.50 149.00
62 ....................................
63 1 półmisek
64 pierś indyka w galarecie 50g/50g 3 100 8.00 24.00
65 szparagi w szynce w galarecie 50/50g 6 100 6.30 37.80
66 ....................................
67 1 półmisek
68 schab w galarecie 50g/50 3 100 8.80 26.40
69 szynka w galarecie 40g/50g 6 80 4.50 27.00
70 ....................................
71 1 półmisek
72 "szynka po rusku" 20g/30g/50g 8 100 4.20 33.60
73 ....................................
74 1półmisek
75 pstrąg w galarecie 50g/50g 7 100 7.70 53.90
76 filety z dorsza w galarecie 50/50g 7 100 6.70 46.90
77 ....................................
78 2 m.półmiski
79 surówka z pomidorów z cebulą 2 100 2.80 5.60
80 ogórki świeże obrane 2 100 2.50 5.00
81 ....................................
82 1 m. półmiski
83 kiełbasa "Jeremiego" .5 100 5.40 2.70
84 salami kujawskie .5 100 9.00 4.50
85 kabanosy .5 100 7.40 3.70
86 szynka wieprzowa konserwowa .5 100 5.40 2.70
87 polędwica wędzona-wieprzowa .5 100 10.10 5.05
88 pasztet .5 100 6.10 3.05
89 ....................................
90 1 miska
91 sałatka a la gyros 1 1050 37.80 37.80
92 ....................................
93 2 miseczki
94 sałatka z sałaty z serem Feta i oliw 2 500 17.80 35.60
95 ....................................
96 ....................................
97 chleb wiejski 12 100 1.10 13.20
98 masło 6 20 1.50 9.00
99 ....................................
100 chrzan tarty 2 20 1.40 2.80
101 musztarda 2 20 1.00 2.00
102 ketchup 2 20 1.20 2.40
103 ....................................
104 ....................................
105 Na życzenie
106 żurek staropolski 18 200 6.50 117.00
107 ....................................
111 ....................................
Wartość wszystkich potraw wynosi 1 960.00 zł : 20 = ok. 100 zł / osobę
II.
Lp Nr Potrawa Atr Ilp Waga Cena WartC
--------------------------------------------------------------------------------
1 Przyjęcie - 20 osób ....
2 Wersja z 2,0 porcji mięsa / osobę ....
3 godz . max 22.00 ....
4 ....
5 piramida z owocami różnymi .... 1 4 65.10 65.10
6 .................................... ....
7 Napoje założone orientacyjnie ....
8 sok pomarańczowy 1l (Hortex,Fortuna) .... 6 1 9.50 57.00
9 sok jabłkowy 1l (Hortex,Fortuna) .... 4 1 9.50 38.00
10 Pepsi Cola 1l .... 2 1 9.10 18.20
11 Górska Natura-gazowana 1.5l .... 2 1 4.70 9.40
12 Górska Natura-niegazowana 1.5l .... 2 1 4.70 9.40
13 cytryna (plasterek) .... 10 1 0.40 4.00
14 .................................... ....
15 rosół z domowym makaronem .... 20 400 6.20 124.00
16 .................................... ....
17 Dania na półmiskach ....
18 .................................... ....
19 kotlet uzbecki "150" .... 10 150 13.90 139.00
20 rogal schabowy "150" .... 10 150 15.90 159.00
21 .................................... ....
22 udeczko faszer.paszt. w otul.z boczk .... 8 1 7.30 58.40
23 pieczeń wiep.po hiszp.w sosie 100/80 .... 2 180 11.60 23.20
24 zraz wołowy zawij.w sosie wła.120/80 .... 7 200 20.40 142.80
25 .................................... ....
26 Podzielony na 3 dzwonka ....
27 pstrąg w migdałach .... 2 300 33.00 66.00
28 .................................... ....
29 frytki .... 8 120 4.30 34.40
30 krokiety jermirskie .... 6 120 5.70 34.20
31 ziemniaki gotowane na parze .... 10 200 4.90 49.00
32 .................................... ....
33 sos pieczeniowy z pieczeni 3 po ....
34 sos pieczeniowy .... 3 100 6.90 20.70
35 sos kalifornijski .... 3 100 5.90 17.70
36 .................................... ....
37 bukiet jarzyn (na zimno) .... 20 120 3.60 72.00
38 .................................... ....
39 2 Półmiski na ciepło ....
40 fasolka szpar.z patelni na maśle s b .... 2 200 6.80 13.60
41 marchewka mł.z patelni na maśle z bu .... 2 200 7.20 14.40
42 kalafior z patelni na maśle z buł.ta .... 2 200 9.60 19.20
43 brokuły z patelni na maśle z bułką t .... 2 200 9.00 18.00
44 .................................... ....
45 DESER - na życzenie ....
46 lody Manhattan-owocowo waniliowe .... 20 80 4.10 82.00
47 brzoskwinia do lodów .... 20 47 0.90 18.00
48 śmietana bita .... 20 40 2.10 42.00
49 czekolada tarta .... 20 10 0.60 12.00
50 .................................... ....
51 CIASTO WŁASNE ....
52 .................................... ....
53 Na życzenie kawa lub herbata ....
54 kawa duża z cukrem (Arabika) .... 18 200 6.60 118.80
55 śmietanka do kawy mała .... 12 1 0.90 10.80
56 .................................... ....
58 .................................... ....
59 KOLACJA ....
60 .................................... ....
61 deska serów .... 2 700 74.50 149.00
62 .................................... ....
63 1 półmisek ....
64 pierś indyka w galarecie 50g/50g .... 3 100 8.00 24.00
65 szparagi w szynce w galarecie 50/50g .... 6 100 6.30 37.80
66 .................................... ....
67 1 półmisek ....
68 schab w galarecie 50g/50g .... 3 100 8.80 26.40
69 szynka w galarecie 40g/50g .... 6 80 4.50 27.00
70 .................................... ....
71 1 półmisek ....
72 "szynka po rusku" 20g/30g/50g .... 8 100 4.20 33.60
73 .................................... ....
74 1półmisek ....
75 pstrąg w galarecie 50g/50g .... 7 100 7.70 53.90
76 filety z dorsza w galarecie 50/50g .... 7 100 6.70 46.90
77 .................................... ....
78 2 m.półmiski ....
79 surówka z pomidorów z cebulą .... 2 100 2.80 5.60
80 ogórki świeże obrane .... 2 100 2.50 5.00
81 .................................... ....
82 1 m. półmiski ....
83 kiełbasa "Jeremiego" .... .5 100 5.40 2.70
84 salami kujawskie .... .5 100 9.00 4.50
85 kabanosy .... .5 100 7.40 3.70
86 szynka wieprzowa konserwowa .... .5 100 5.40 2.70
87 polędwica wędzona-wieprzowa .... .5 100 10.10 5.05
88 pasztet .... .5 100 6.10 3.05
89 .................................... ....
90 1 miska ....
91 sałatka a la gyros .... 1 1050 37.80 37.80
92 .................................... ....
93 2 miseczki ....
94 sałatka z sałaty z serem Feta i oliw .... 2 500 17.80 35.60
95 .................................... ....
96 .................................... ....
97 chleb wiejski .... 12 100 1.10 13.20
98 masło .... 6 20 1.50 9.00
99 .................................... ....
100 chrzan tarty .... 2 20 1.40 2.80
101 musztarda .... 2 20 1.00 2.00
102 ketchup .... 2 20 1.20 2.40
103 .................................... ....
104 .................................... ....
105 Na życzenie ....
106 żurek staropolski .... 18 200 6.50 117.00
107 .................................... ....
Wartość wszystkich potraw wynosi 2141.00 zł : 20 osób = ok. 110 zł / osobę
III.
Lp Nr Potrawa Atr Ilp Waga Cena WartC
---------------------------------- ----------------------------------------------
1 Przyjęcie - 20 osób ....
2 Wersja LUX 2,5 porcji mięsa/osobę ....
3 + wzbogacona kolacja ....
4 godz . max 22.00 ....
5 ....
6 piramida z owocami różnymi .... 2 4 65.10 130.20
7 .................................... ....
8 Napoje założone orientacyjnie ....
9 sok pomarańczowy 1l (Hortex,Fortuna) .... 6 1 9.50 57.00
10 sok jabłkowy 1l (Hortex,Fortuna) .... 4 1 9.50 38.00
11 Pepsi Cola 1l .... 2 1 9.10 18.20
12 Górska Natura-gazowana 1.5l .... 2 1 4.70 9.40
13 Górska Natura-niegazowana 1.5l .... 2 1 4.70 9.40
14 cytryna (plasterek) .... 10 1 0.40 4.00
15 .................................... ....
16 rosół z domowym makaronem .... 20 400 6.20 124.00
17 .................................... ....
18 Dania na półmiskach ....
19 .................................... ....
20 kotlet uzbecki "150" .... 10 150 13.90 139.00
21 rogal schabowy "150" .... 10 150 15.90 159.00
22 .................................... ....
23 udeczko faszer.paszt. w otul.z boczk .... 10 1 7.30 73.00
24 pieczeń wiep.po hiszp.w sosie 100/80 .... 4 180 11.60 46.40
25 zraz wołowy zawij.w sosie wła.120/80 .... 8 200 20.40 163.20
26 szaszłyk z indyka z grilla .... 6 190 20.10 120.60
27 .................................... ....
28 Podzielony na 3 dzwonka ....
29 pstrąg w migdałach .... 2 300 33.00 66.00
30 .................................... ....
31 frytki .... 8 120 4.30 34.40
32 krokiety jermirskie .... 6 120 5.70 34.20
33 ziemniaki gotowane na parze .... 10 200 4.90 49.00
34 .................................... ....
35 sos pieczeniowy z pieczeni 3 po ....
36 sos pieczeniowy .... 3 100 6.90 20.70
37 sos kalifornijski .... 3 100 5.90 17.70
38 .................................... ....
39 bukiet jarzyn (na zimno) .... 20 120 3.60 72.00
40 .................................... ....
41 2 Półmiski na ciepło ....
42 fasolka szpar.z patelni na maśle s b .... 2 200 6.80 13.60
43 marchewka mł.z patelni na maśle z bu ... 2 200 7.20 14.40
44 kalafior z patelni na maśle z buł.ta .... 2 200 9.60 19.20
45 brokuły z patelni na maśle z bułką t .... 2 200 9.00 18.00
46 .................................... ....
47 DESER - na życzenie ....
48 lody Manhattan-owocowo waniliowe .... 20 80 4.10 82.00
49 brzoskwinia do lodów .... 20 47 0.90 18.00
50 śmietana bita .... 20 40 2.10 42.00
51 czekolada tarta .... 20 10 0.60 12.00
52 .................................... ....
53 CIASTO WŁASNE ....
54 .................................... ....
55 Na życzenie kawa lub herbata ....
56 kawa duża z cukrem (Arabika) .... 18 200 6.60 118.80
57 śmietanka do kawy mała .... 12 1 0.90 10.80
58 .................................... ....
60 .................................... ....
61 KOLACJA ....
62 .................................... ....
63 deska serów .... 2 700 74.50 149.00
64 .................................... ....
65 1 półmisek ...
66 pierś indyka w galarecie 50g/50g .... 3 100 8.00 24.00
67 szparagi w szynce w galarecie 50/50g .... 6 100 6.30 37.80
68 .................................... ....
69 1 półmisek ....
70 schab w galarecie 50g/50g .... 3 100 8.80 26.40
71 szynka w galarecie 40g/50g .... 6 80 4.50 27.00
72 .................................... ....
73 2 półmisek ....
74 "szynka po rusku" 20g/30g/50g .... 16 100 4.20 67.20
75 .................................... ....
76 1półmisek ....
77 pstrąg w galarecie 50g/50g .... 7 100 7.70 53.90
78 filety z dorsza w galarecie 50/50g .... 7 100 6.70 46.90
79 .................................... ....
80 2 m.półmiski ....
81 surówka z pomidorów z cebulą .... 2 100 2.80 5.60
82 ogórki świeże obrane .... 2 100 2.50 5.00
83 .................................... ....
84 1 m. półmiski ....
85 kiełbasa "Jeremiego" .... .5 100 5.40 2.70
86 salami kujawskie .... .5 100 9.00 4.50
87 kabanosy .... .5 100 7.40 3.70
88 szynka wieprzowa konserwowa .... .5 100 5.40 2.70
89 polędwica wędzona-wieprzowa .... .5 100 10.10 5.05
90 pasztet .... .5 100 6.10 3.05
91 .................................... ....
92 2 miski ....
93 sałatka a la gyros .... 2 1050 37.80 75.60
94 .................................... ....
95 2 miseczki ....
96 sałatka z sałaty z serem Feta i oliw .... 2 500 17.80 35.60
97 .................................... ....
98 .................................... ....
99 chleb wiejski .... 12 100 1.10 13.20
100 masło .... 6 20 1.50 9.00
101 .................................... ....
102 chrzan tarty .... 2 20 1.40 2.80
103 musztarda .... 2 20 1.00 2.00
104 ketchup .... 2 20 1.20 2.40
105 .................................... ....
108 .................................... ....
110 parówka z serem-w szynce zapiekane .... 20 75 7.80 156.00
111 barszcz czerwony .... 20 200 3.80 76.00
112 .................................... ....
Wartość wszystkich potraw wynosi 2 571.30 zł : 20 = ok. 130 zł/osobę
Uwaga: Na kolację można przyjąć wiele innych wersji potraw jak:
- boeuf strogonow czy np indyk pieczony w całości itp.
Jadłospisy uaktualnione 01,09,2011r
Jermir , Strzyżawa , Fordon , Bydgoszcz , Kujawsko-Pomorskie , hotele bydgoszcz i okolice , motele bydgoszcz , pokoje bydgoszcz i okolice , noclegi bydgoszcz , wesele Bydgoszcz , wesela Bydgoszcz i okolice , wesele Fordon , wesela Fordon i okolice, przyjęcia Bydgoszcz , przyjęcia Fordon , komunie Bydgoszcz , kominie Fordon , przyjęcia komunijne Bydgoszcz , chrzciny Bydgoszcz , chrzciny Fordon , lokale weselne Bydgoszcz i okolice , stypy Bydgoszcz i okolice , stypy Fordon , urodziny Bydgoszcz , rocznice Bydgoszcz , restauracja , restauracje Bydgoszcz i okolice , restauracje Fordon , sale weselne Bydgoszcz okolice , organizacja wesel Bydgoszcz , sylwester , wigilia ,
RESTAURACJA - GASTRONOMIA MENU - ....jadłospisy komunijne